понеділок, 25 липня 2011 р.

Une Tristesse des Siecles Jadis

Легенький дотик до минулих сторічч

Мені завжди дуже важко робити щось під замовлення, тому що замовник хоче бачити певне втілення свого настрою, але матеріали зовсім не бажають погоджуватись з думкою інших і беззаперечно вносять свої корективи у загальне бачення прикраси, залишаючи лише загальне окреслення втіленої мрії – намисто, браслет, підвіска чи заколка... От і все, що природа залишає своєму майбутньому хазяїну від його бажання мати «саме ось таке, і саме ось так»...
Онікс є одним з різновидів халцедону і може бути від білого до сірого, від оранжевого до червоного, зеленого, чорного кольорів.
В залежності від культури та часу, оніксу приписували зовсім протилежні властивості. На сході, онікс вважався нещасливим каменем: наприклад, в Китаї, до розробки покладів оніксу навіть не радилось підходити, а от в Європі, вважалось, що лише людина з чистими помислами може знайти онікс.
Вважається, що онікс не має, подібно іншим каменям, лікувальних властивостей, але він відштовхує від свого власника негативну енергію, допомагаючи вбирати в себе гарну енергію. Саме в цьому і полягають його цілющі властивості.
Мідь людина застосовує здавна, хоча б взяти цілу епоху в розвитку людства – мідний, а потім і бронзовий вік. Здавна людям відомі і цілющі властивості міді, яка є важливим для життя елементом. Вміст міді в організмі дорослої людини становить близько 100 мг. Мідь входить до складу ряду ферментів, стимулює кровотворну функцію кісткового мозку, бере участь у багатьох фізіологічних процесах, впливаючи на обмін речовин і процеси росту, забезпечує нас енергією, антиоксидантним захистом, чим продовжує нам життя, бере участь в утворенні сполучної тканини і шкірного пігменту. В медицині мідь застосовується як для приготування лікарських препаратів, так і для різноманітних аплікаторів. Згадати хоча б популярні мідні браслети.
Тому, поєднання міді і онікса носять досить гармонійний характер, оскільки їх вплив на людину багато в чому споріднений.

Підвіска «Легенький дотик до минулих сторічч»
Техніка:
 
Робота з металом і намистинами
Матеріали: 
Мідний ланцюжок, мідні елементи, бісер, скляні намистини, намистини з оніксу.
Розмір прикраси: Довжина ланцюжка - 45 см; Довжина бахроми – 6 см;
Прикраси продаються,  можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок покупця). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:   

0 коментарі: