середа, 18 жовтня 2017 р.

Set with Bloodstone (Heliotrope)

Гарнітур з Кривавим каменем (Геліотропом)



Геліотроп (непрозорий, темно-лазурового кольору різновид халцедону з червоними вкрапленнями окисленого гематиту) здобув свою популярність дуже-дуже давно. Згадки про нього знайдено в рукописах I століття нашої ери...



З давньогрецької назва цього каменю перекладається як "повертається разом з сонцем" ("helios" - сонце, "trope" - повертатися) і символізує сонце, яке заходить в океан.

Геліотроп також називають кривавим каменем (з англійської "bloodstone") через схожість червоних вкраплень з плямками крові.

В Середньовіччі його називали "каменем героїв". Легенди говорили, що він надавав мужності у самих небезпечних ситуаціях. Тому Геліотропом часто оздоблювали мечі та іншу зброю. Також він вважався каменем сили і витримки.

В Давньому Єгипті заможні єгиптяни носили амулети і каблучки з геліотропу, а також використовували його у магічних ритуалах.

Греки вважали Геліотроп символом справедливості і правосуддя і використовували його, коли хотіли поліпшити ситуацію.

Гарнітур з Геліотропом
Техніка:
В'язання з бісером, вишивка бісером, плетіння бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Центральні елементи – кабошони геліотропу, бісер, намистини з рубіну та турмаліну, металеві елементи, зворот шкіра.
Діадема: L – 57 см, H – 1,5 см, 5,5 см в центральній частині.
Кулон: 8х5см, 
             джгут L – 45 cм




Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

2 коментарі:

  1. WOW !!!!!!! Jestem pod wielkim wrażeniem !!! Zachwycająca biżuteria,pokazałaś swój wielki talent! Podziwiam i podziwiam i nadziwić się nie mogę ,jakie to piękne!!!!
    Pozdrawiam Was bardzo serdecznie !!!!

    ВідповістиВидалити

Дякую за коментарі. Мені завжди приємно читати їх!
Ната

Thank you for your comments. I'm always pleased to read it!
Nata