понеділок, 15 серпня 2011 р.

Cameo and Pearls in Black

Камея з чорними перлами


Камея – це різьба по каменю, мініатюрна скульптура, яка має давню історію, якою захоплюються і в наші дні. Камеї віддзеркалюють моду, звички, мислення, вірування, події в суспільстві та історичний поступ від минулого і до сьогодення.
В нашій уяві – це вирізьблена голівка красивої жінки, хоча тем для камей існує безліч. Наприклад, у Давній Греції та Римі на камеях вирізали сцени з історій про богів, зображення самих богів, царствених та знатних осіб.
У XVIII столітті увійшло в моду різьблення на мушлях, а мистецтво камеї досягло свого апогею. За часів Єлизавети I Королеви Англії, вирізьблені на мушлях камеї стали надзвичайно популярними подарунками у вигляді кулона або брошки.
Нової популярності камеї досягли за часів правління Королеви Вікторії, що завдячувало її особистому захопленню мистецтвом камей.
Звичайно ж, у наші часи технічного прогресу, камея стала більш простим товаром, але невеличка різьблена мініатюра не може не захоплювати, надаючи нашому одягу шарму та витонченості.

Камея з чорними перлами
Техніка:
Вишивка бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Камея – скло, скляні намистини, перлини, бісер, тріангли, металеві елементи, зворот - шкіра.
Кулон: 5х4 см
Довжина намиста: L - 41 см


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу: