пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Pendant with Snail Shell

Кулон з морським равликом

Символізм равлика надзвичайно неоднорідний з точки зору культури, часу, простору і релігії, але єдине, що об’єднує це те, що він є місячним символом. 

Найчастіше, він вказує на постійне відновлення: равлик висовує і ховає свої ріжки, подібно місяцю, який з’являється і зникає – смерть і відродження, символ постійного повернення.

Равлик заперечує смерть, оскільки спіраль його раковини означає воскресіння, безмежне повернення в реінкарнаціях. Це написаний у коловороті зірок космічний закон...

Равлик є також символом чоловічого і жіночого початку, який об’єднується в одному організмі, адже равлики є одночасно і самцями і самками.

А ще, символізм равлика завдячує своїй спіральній хатинці, яка відзначається красою і гармонією поєднання твердої оболонки і м’якого та ніжного наповнення, що збуджувало уяву не лише любителів таємничого, а й митців.

Наприклад, Далі використовував символізм равлика, який повністю відповідав твердій облуді людської голови, у поєднанні з її змінним і непостійним емоційно-ментальним наповненням, поєднавши все це з теорією Фрейда.

Як бачите, про равлика можна розповісти ще багато чого цікавого починаючи від стародавніх міфів ацтецької цивілізації і закінчуючи кулінарним рецептом французької кухні, але то вже буде інша науково-містична праця, підкріплена практичним підходом Ґарґантюа і Пантаґрюеля...

Ледве не забула, вчора, навіть був такий собі «National Escargot Day», May 24th!

Кулон з морською мушлею
Техніка:
Вишивка і плетіння бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Мушля, елементи Сваровскі, металеві елементи, гальванізований золотом бісер, шкіряний шнурок, зворот – шкіра.
Довжина намиста: L – 50 см
Розміри кулона: 4х2,5 см


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

4 коментарі:

Las Cositas de Lyra

It's lovely ... I love it!!!

Dequitaypons

Es precioso!!!!
Me encanta todo lo que haces!!!!
Saludos

Jagoda R.

Piękny, bardzo pomysłowy wisior !!!

Kaszás Ildikó

Nagyon tetszik !!!!!
Imádom én is a csigát a kagylót és te nagyon ötletesen egy kis darabot tengerből varázsoltál ide !!!!