четвер, 30 травня 2013 р.

Pendant with Banded Agate

Прикраса з смугастим агатом від Jagoda R.

Цей камінчик прилетів до мене з польського міста Катовиці подарунком від однієї з моїх подруг по блогу Ядзі (Jagoda R.). Можливо мені треба було б похвалитись ним відразу, але я мала ідею, яку хотілось пошвидше втілити, а також зробити Ядзі невеличкий сюрприз, похвалившись не лише камінчиком, а й вже готовою прикрасою з нього.
Цей смугастий кремній, різновид смугастого агату, має пом’якшені переходи в структурі (адже це все камені одного виду, які відрізняються кольоровою гамою), що надало йому певної загадковості.
Отже, щоб побачити, яка прикраса вийшла з цього камінчика, а також побачити ще один подарунок від Ядзі, вам необхідно розкрити весь цей пост...
Сам камінь походить з Свєнтокшиських гір (Гори Святого Хреста), гірського масиву в південно-східній частині центральної Польщі, точною його назвою є «смугастий кремній», а ще його називають «польським діамантом», на честь якого навіть випустили декілька ювілейних польських монет, також інкрустованих цим каменем...
Камінь просто чудовий – з різнонаправленими смугами і м’якими переходами між ними, які нагадують хвилі на піску, відносячи нас до пустельних дюн (в нашій уяві пустеля зринає завжди порожнім простором, а насправді, це – цілий світ Природи, яка втілює в ній свої дивовижні форми і образи)... А можливо, камінь відбиває неправильний малюнок африканської зебри... Розглядаючи цей камінь, ми маємо вдосталь простору для уяви і споглядання, а взявши його в руки ми гріємо його своїм теплом і камінь оживає, несучи нам спокій і можливість полинути в мрії. Саме це і є магія каменю..

Прикраса з смугастим агатом від Jagoda R.
Техніка:
Плетіння бісером, вишивка бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Камінь смугастий агат (смугаста агатова яшма), бісер, стрази Сваровскі, скляні намистини, плетений джгут, плетені намистини, металеві елементи, зворот шкіра.
Довжина джгута: L – 120 см
Розміри кулона: 6,5х3,5 см 




Але камінчик – це не весь подарунок від Ядзі. Я отримала від неї ще такий гарний гарнітур з тіли. Я майже не займаюсь плетінням, тому для мене це була чудова несподіванка отримати надзвичайно приємну на дотик прикрасу, яка радує око своєю елегантністю і витонченістю. Тому я дуже дякую Ядзі за її подарунок, який приніс мені багато приємних емоцій!
Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

1 коментарі:

Jagoda R.

Witaj !!! Jestem bardzo wzruszona.
Oprawiałaś ten krzemień pasiasty rewelacyjne. Teraz jest przepięknym wisiorem.Cieszę się,że mam swój wkład w jego powstanie. Jest jak wszystkie Twoje prace doskonały. Pozdrawiam serdecznie!!!