понеділок, 15 липня 2013 р.

Pendant with Fluorite

Прикраса з флюоритом

Я потрапила надзвичайно чудовий камінь флюориту, який вигравав на сонці від фіолетового до синього і зеленого кольорів, і з якого захотілось зробити таку ж незвичну в кольорах прикрасу. Але сама прикраса виявилась набагато легшою в роботі, ніж її фотографування...
Якщо ми можемо якось примружитись, скосити погляд, нахилити голову та зробити інші подібні пантомімічні рухи, то об’єктив фотоапарату є річчю дуже технічною і точною, а тому і невблаганною, яка ловить лише зображення під певним кутом і з фокусною відстанню, наполегливо вимагаючи правильний напрямок, інтенсивність і температуру світла. Отже, довелось помучитись з фотографуванням прикраси, щоб хоча б наближено показати  принади її каменя.

Вважається, що назва цього каменю походить від латинського слова fluere, що означає текти. Але є ще одне припущення, що його назва означає кам’яна квітка – так називали цей камінь середньовічні шахтарі за його надзвичайну красу. Не даремно ж, ще древні греки використовували флюорит разом з кварцом та кольоровим склом у якості замінника коштовного каміння. 

Під впливом ультрафіолетового проміння камінь починає сяяти, що й дало назву цьому феномену - флюоресценція. 

Завдяки своїй пластовій будові, флюорит може сяяти різними кольорами, в залежності від напрямку світла та кута його споглядання.

Говорять, що флюорит сприяє звільненню думки від шор і обмежень, дозволяючи власникові уникати зовнішніх впливів на хід його думок, що сприяє реалізанції особистого життєвого призначення...

Прикраса з флюоритом
Техніка:
Плетіння бісером, вишивка бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Камінь флюорит, бісер, намистини з гранату, плетені намистини, скляні намистини, металеві елементи, плетений джгут, зворот шкіра.
Довжина джгута: L – 55 см
Розміри кулона: 5х4 см


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

2 коментарі:

Svetla

Невероятно красивый кулон!!!

Unknown

Шикарный кулон!!!!! Как наша вселенная! В нем можно потеряться!!!