вівторок, 10 вересня 2013 р.

Pendant with Moonstone

Прикраса з місячним каменем

Наукова назва місячного каменя – адуляр, і саме ця назва дала найменування феномену адулярисценції – внутрішньому сяйву, яке йде з каменя, що пов’язане з структурною його будовою. 

Але у давні часи, люди вірили, що місячний камінь – це застиглі сльози богині Місяця, і побачити сяйво місячного каменю вдається не завжди, а лише за певних умов, тому й існує багато пов’язаних з ним легенд і повір’ів...


Неповторна гра світла у місячному камені робить його особливим. А можливість вловлювати це сяйво надзвичайно залежить від правильного його огранювання: повинна бути вибрана висота ограненого каменя, щоб осі кристала розташовувались точно в його зеніті, а потім камінь повинен бути ще й правильно відполірованим, що, в результаті, і дасть чарівний ефект адулярисценції. Місячний камінь буває від прозорого до напівпрозорого виду, але чим більшим і прозорішим є камінь, тим більш цінним він стає, звичайно ж, за умови існування єфекту адулярисценції. Додає йому в ціні і інтенсивність кольору. 

М'яке, чуттєве, загадкове сяйво місячного каменю робить його привабливим, жіночим каменем. А ще ефект сяяння підсилюється в його русі, тому камінь стає ще спокусливішим і принаднішим, коли його носять і рухаються, від чого дивовижний ефект адулярисценції робить місячний камінь більш спокусливим, чуттєвим, надзвичайно бажаним і більш цінним... 
 

Прикраса з місячним каменем
Техніка:
Плетіння бісером, робота з металом
Матеріали:
Огранена намистина з місячного каменя, бісер, плетений джгут, металеві елементи.
Довжина джгута: L – 42 см
Довжина кулона: 3,5 см
Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

0 коментарі: