вівторок, 19 листопада 2013 р.

Pendant with Orthoceras

Прикраса з ортоцерасом


Я вже робила прикраси з амонітами, близькими родичами ортоцерасів, що з грецької означає пряморіг. Як бачите, незгоди геологічних перетворень починаючи від девонського до крейдяного періоду так і не змогли скрутити цих головоногих молюсків в баранячий ріг, тому і залишились вони гордими і прямими та все ж таки, беззаперечно, чудовими скам’янілостями...
Звичайно, голова обертом іде, якщо подумати, що це скам’яніле створіння жило на землі щонайменше 65 мільйонів, а то й всі 200 мільйонів років назад і могло досягати до двох метрів уздовж!.. І хоча це був хижак, але в скам’янілому стані він абсолютно безпечний.

Я нічого не знайшла цікавого з історій про ортоцерасів, мабуть, тим, хто писав легенди, не подобалась його назва, але говорять, що скам'янілості взагалі подовжують наше життя, оскільки зменшують кількість токсинів, знімають занепокоєння, стрес, збалансовують емоції і надають впевненості, а ще прибирають багато, багато чого поганого з нашого життя.

Можливо, в цьому є дещиця правди, адже самі скам’янілості можна розглядати дуже довго, думаючи про їх неймовірно довгий шлях до нас, а думки про нереально далеке минуле заспокоюють і навіюють роздуми про сенс життя і таке інше...

Прикраса з ортоцерасом
Техніка:
Плетіння, вишивка і в’язання бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Камінь ортоцерас, бісер, намистини турмалін і чорний агат, срібна фурнітура, в’язаний джгут, зворот шкіра.
Довжина джгута: L – 110 см
Розміри кулона: 6х4 см

Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

0 коментарі: