понеділок, 9 грудня 2013 р.

Expressionistic Images in Picture Jasper - Image Three

Експресіоністські образи в малюнковій яшмі – Образ третій

Ще одна яшмова зарисовка. Цього разу вона нагадує мені пейзажі планети Марс, яку також називають «червоною планетою». Червоний колір його поверхні, як і цієї яшми, завдячує присутності оксиду заліза, тому, зважаючи навіть лише на це, можна з впевненістю сказати, що саме ця планета відповідає саме цьому каменю...
Яшму в сьогоднішньому кулоні можна назвати і пейзажною, і червоною, адже не завжди легко дати точне визначення результату невгамовної діяльності Природи. 

Елемент, який відповідає червоній яшмі – вогонь, а рослина – яскраво-червоні квіти. І необхідно відмітити, що спочатку, Марс не був богом війни, а богом родючості, рослинності і дикої природи, який міг наслати загибель на врожай та домашню худобу, а міг і врятувати їх від такої стихії. І вже значно пізніше, римляни ототожнили його з грецьким богом війни Аресом. І саме тому, в стародавньому Римі, з яшми робили амулети, вирізуючи на них ім’я власника, що уберігало його від деяких хвороб та отруєння, а хворому несло зцілення. 

Сьогодні ж, вважається, що яшма є також оберегом від фізичних і нефізичних негараздів, тому що вона здатна зміцнювати і урівноважувати наше тіло, тому що вона накопичує і випромінює захисну енергію, яка зупиняє і блокує несприятливі зовнішні впливи... 
 
Експресіоністські образи в малюнковій яшмі – Образ другий
Техніка:
Плетіння, вишивка бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Камінь малюнкова яшма, бісер, намистини з тигрового ока, агату, корнеолу, плетений джгут, металеві елементи, зворот шкіра.
Довжина джгута: L – 50 см
Розміри кулона: 3х4 см


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

0 коментарі: