понеділок, 24 лютого 2014 р.

Vintage Motifs in Modern Set

Гарнітур Вінтажні мотиви

Думаю, що певну вінтажність браслету і кулону надав нефрит. Я завжди наголошую, що зачасту, камінь і матеріали самі диктують той чи інший візерунок, який лягає на вишивку, вносячи корективи у початковий задум. Не заню чому, але мені вже сама назва «нефриту» навіває якоїсь загадковості та старовини...
Хоча, в перекладі з грецької «λίθος νεφρίτίκος» означає «нирковий камінь» – так банально і анатомічно! І це лише тому, що в давні часи, нефрит був амулетом, який уберігав людину від захворювань нирок. Але з нефритом не все так просто. У стародавньому Китаї цей камін цінувався більше золота. Був він «магічним» каменем і у багатьох наступних культурах світу, тому, про нефрит можна написати багато, багато цікавих історій. Але мені подобається, як говорив про нефрит Конфуцій: «Нефрит, як сила пізнання, бо гладкий і блищить. Він як справедливість, бо у нього гострі краї, але вони не ріжуть. Він як покірність, бо прагне вниз, до землі. Він як музика, бо видає чисті, ясні звуки. Він як правдивість, бо не приховує вад, які лише підсилюють його красу. Він як земля, а його стійкість народжена горами і водою ».
Гарнітур Вінтажні мотиви
Техніка:
Плетіння бісером, вишивка бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Кабошони нефрит, бісер, намистини з оніксу, плетений джгут, металеві елементи, зворот шкіра.
Довжина джгута: L – 45 см
Розміри кулона: 4х7 см
Розмір браслета: 17х4


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

2 коментарі:

Jagoda R.

O ! Jakie to ładne !!!
Bardzo podoba mi się ten komplet !!!
Pozdrawiam Was serdecznie !!!

Ilka

It's wonderful! Brillant colours!