понеділок, 24 березня 2014 р.

Amulet with Jasper

Amulet with Jasper

За словниковим визначенням, яшма – це тверда осадова порода, що складається головним чином з дрібнозернистого кварцу і халцедону. Велика кількість різних мінеральних домішок, які виступають в ролі барвників, утворюють чисельні різновиди яшми (відомі не менше двох десятків різновидів яшми)...
Хоча яшма є одним з найдоступніших каменів в біжутерії, але вона не перестає дивувати своїм розмаїттям малюнку, який завжди вражає і щоразу робить цей камінь унікальним. Головне, побачити його красу і не загубити її у прикрасі.

● Історія:  

Яшма – один з найстаріших матеріалів, які використовувала людина. Дякуючи своїй твердості, в доісторичні часи з неї виробляли знаряддя праці та інструменти, потім, завдяки кольоровому та візерунковому розмаїттю, з неї почали виготовляти амулети і прикраси.
 

Давні єгиптяни та шумери вирізали з неї печатки, амулети, талісмани, прикраси та декоративні предмети. 

В стародавньому Китаї з неї виробляли чаші, кубки, підвіски, елементи жіночих прикрас, тощо, порівнюючи яшму з небесною красою.

В стародавньому Римі, з яшми робили амулети, вирізуючи на них ім’я власника, що уберігало його від деяких хвороб та отруєння, а хворому несло зцілення.

Індіанці Америки використовували яшму для викликання дощу...

У 18-у сторіччі, яшма широко використовувалась в оформленні багатих інтер’єрів, з неї робили декоративні елементи для меблів, тощо.
 

І в наші часи яшма залишається одним з найулюбленіших матеріалів при виготовленні біжутерії, інших прикрас.




● Символіка та метафізичні властивості:

За звичай, яшма використовується або носиться для сприяння позитивним психічним процесам та для убезпечення від небезпечних бажань або обмеження фантазій, які можуть призвести до небажаних наслідків.
 

Вона також є оберегом від фізичних і нефізичних ризиків. Якщо тримати шматочок яшми під час пологів, то він захищає породіллю і немовля, полегшуючи біль.
 

Яшма вважається талісманом, який несе красу, витонченість та багатство. Це - талісман для тих, хто прагне знань і відкриттів.
 

Талісман є свого роду накопичувачем енергії, який може передавати її власнику. Вважається, що талісмани видовженої форми допомагають енергетичному очищенню, а кулясті - служать для накопичення енергії в організмі.
 

Кожен колір має свої особливі характеристики та свою специфіку використання.
Amulet with Jasper
Техніка:
Плетіння бісером
Матеріали:
Камінь яшма, бісер, шкіряний шнурок.
Довжина шнурка: L – 50 см
Розміри кулона: 4,5х2 см


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу: