понеділок, 7 квітня 2014 р.

Pendant with Ocean Jasper

Прикраса з океанічною яшмою

Океанічну яшму ще називають орбікулярною яшмою, що завдячується правильним сферичним вкрапленням. До орбікулярних яшм відносяться леопардова та макова яшми, але океанічна вважається більш рідкісною. ЇЇ історія в людській цивілізації досить коротка (вона вперше була знайдена на Мадагаскарі на початку 20-го століття, потім була забута і в 50-х роках з’явився її опис в одній з мінералогічних енциклопедій)...
Сферичні різнокольорові вкраплення в океанічній яшмі завдячують, наприклад, залізу або гематиту – червоні, гетиту – жовті та гірчичні. Інколи, завдяки присутності друз прозорих або білих кварцових утворень, сфери океанічної яшми можуть виблискувати і спалахувати на світлі, що надзвичайно цінується у колекціонерів каменів.

Океанічна яшма вважається каменем щастя та радощів, який розвіює негатив довкола свого власника та дає йому усвідомлення цього щастя. Саме це усвідомлення щастя і допомагає проганяти сумні думки та уберігає від депресивного стану. Сила цього каменю полягає у здатності пробудити в людині опір деструктивній енергії як своїй, так і інших. 

Але, якщо відкинути метафізику, то причини радості можуть бути досить банальними – чудовий камінь в чудовій оправі, що робить його і прикрасою і амулетом, і просто джерелом гарного настрою!..
Прикраса з океанічною яшмою
Техніка:
Плетіння і вишивка бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Камінь океанічна яшма, бісер, намистини з рожевого турмаліну, плетений джгут, срібна фурнітура, зворот шкіра.
Довжина джгута: L – 50 см
Розміри кулона: 4,5х3,5 см


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

2 коментарі:

Оля

Чудова вишукана прикраса!!!

korallkata

Gyönyörű, mint minden munkád!