понеділок, 16 червня 2014 р.

Pendant with Dragonfly in Green

Прикраса з бабкою в зелених тонах

Ставлення до бабки, однієї з найдавніших комах, історія якої губиться десь у кам’яновугільному періоді, а це близько 350 млн років тому, мінялось з часом і у різних народів було різним, часто абсолютно протилежним. Але це говорить лише про те, що ця хижа красуня зі світу комах рідко кого може залишити байдужим. Коли бачиш її в польоті над водою або причеплену до очеретини, то відразу ж очі прикіпають до неї і чари проходять лише тоді, коли ця комаха зникає з поля зору...
 

Бабка є однією з найшвидших комах і може розвивати швидкість майже до 100 км/год, а її маневреності заздрять всі конструктори та пілоти вертольотів. 

Зачаровують також і різні види бабок, яких у світі нараховується майже 6000. Зараз не проблема знайти фотографії цих комах в Інтернеті. 

А от символізм бабки буває різним. У індіанців Америки вона символізувала стрімкість, активність. Китайці і японці робили з них ліки. А у Японії – це один з сезонних символів, і сама бабка посідає певне місце у японській культурі. У сучасному мистецтві, бабка також зайняла своє почесне місце, особливо у ювелірних прикрасах. 

Скажу відверто, навіть не усвідомлюючи таке почесне місце цієї комахи в арт нуво, я вже вчетверте звертаюсь до її теми: Dragonfly in Nacre and Cat’s Eye, Beaded Fantasia in Grey Colours та була ще одна дуже древня робота, яка навіть не потрапила до LovelyStone. 

Сучасні «знавці магії» приписують бабкам здатність впливати на зрілість та силу характеру, міць та рівновагу, здатність відкидати власні ілюзії, зосереджуватись на потрібному в певну мить, тощо... 

Можливо, але ця комаха, дійсно є красунею в світі комах, тому і не залишає нас байдужою, втілюючись у прикрасах...
Прикраса з бабкою в зелених тонах
Техніка:
Плетіння бісером, вишивка бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Центральний елемент скло, бісер, намистини з турмаліну і оніксу, плетений джгут, металеві елементи, зворот шкіра.
Довжина джгута: L – 94 см
Розміри кулона: 4х5,5 см


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу: