середу, 18 жовтня 2017 р.

Set with Bloodstone (Heliotrope)

Гарнітур з Кривавим каменем (Геліотропом)



Геліотроп (непрозорий, темно-лазурового кольору різновид халцедону з червоними вкрапленнями окисленого гематиту) здобув свою популярність дуже-дуже давно. Згадки про нього знайдено в рукописах I століття нашої ери...



З давньогрецької назва цього каменю перекладається як "повертається разом з сонцем" ("helios" - сонце, "trope" - повертатися) і символізує сонце, яке заходить в океан.

Геліотроп також називають кривавим каменем (з англійської "bloodstone") через схожість червоних вкраплень з плямками крові.

В Середньовіччі його називали "каменем героїв". Легенди говорили, що він надавав мужності у самих небезпечних ситуаціях. Тому Геліотропом часто оздоблювали мечі та іншу зброю. Також він вважався каменем сили і витримки.

В Давньому Єгипті заможні єгиптяни носили амулети і каблучки з геліотропу, а також використовували його у магічних ритуалах.

Греки вважали Геліотроп символом справедливості і правосуддя і використовували його, коли хотіли поліпшити ситуацію.

Гарнітур з Геліотропом
Техніка:
В'язання з бісером, вишивка бісером, плетіння бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Центральні елементи – кабошони геліотропу, бісер, намистини з рубіну та турмаліну, металеві елементи, зворот шкіра.
Діадема: L – 57 см, H – 1,5 см, 5,5 см в центральній частині.
Кулон: 8х5см, 
             джгут L – 45 cм




Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

2 коментарі:

Jagoda R.

WOW !!!!!!! Jestem pod wielkim wrażeniem !!! Zachwycająca biżuteria,pokazałaś swój wielki talent! Podziwiam i podziwiam i nadziwić się nie mogę ,jakie to piękne!!!!
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie !!!!

Nata Karsky

@Jagoda R.
Dziękuję,bardzo miło!