понеділок, 27 лютого 2017 р.

Amulet with Black Tourmaline (Shorl)

Амулет з чорним турмаліном (шерлом)

Вважється, що назва цього каменю, «турмалін», походить з сингальської мови – «tura mali», і означає «різнобарвний камінь». А в стародавньому Єгипті, його називали «веселковим або райдужним каменем», тому що він увібрав в себе всі кольори веселки. І на підтвердження цього, одна легенда говорить про те, що камінь, вийшовши з центру Землі, потрапив під веселку, увібравши в себе всі її кольори...
Але ця легенда – не проста історія, тому що вона має під собою певне підґрунтя. Турмаліни, дійсно, мають вулканічне походження, тобто йдуть з серця землі, а також вони мають, особливо чорний турмалін або ж шерл, п’єзоелектричні та піроелектричні властивості: при його стисканні або нагріванні, на гранях утворюються електричні заряди, при чому, на одному кінці позитивні, а на іншому – негативні. А ще турмалін має певний іонний потенціал, що надає йому магнітного ефекту. Ці особливості шерлу широко використовують у виробництві радіоелектроніки. А чорний колір шерлу завдячує присутності в мінералі великої кількості заліза.

Ще однією з особливостей шерла є його плеохроїчність, тобто його колір насиченіший, якщо дивитись на кристал уздовж, знизу вгору, а ніж збоку.

Незвичні для непосвячених людей властивості шерлу вже здавна використовуються африканськими, американськими та острівними аборигенними магами, чарівниками і просто шаманами, які призначали його для захисту від негативних заклинань та чорної енергії. Тобто, чорний турмалін слугує таким собі громовідводом, розсіюючи негативні та шкідливі енергії, якими просто переповнені гнів, заздрість і жадібність, а також слугуючи захисним амулетом від різних негараздів.

А ще говорять, що коли турмалін гарно потерти, то він збільшує удачу...

Амулет з чорним турмаліном (шерлом)
Техніка:
Плетіння бісером, вишивка бісером, робота зі шкірою
Матеріали:
Центральний елемент – чорний турмалін (шерл), бісер, шкіряний шнурок, металеві елементи, зворот шкіра.
Довжина шнурка: L – 45 см
Розміри кулона: 5х2 см


Прикраси продаються, можу відправити у будь-яке місто будь-якої країни поштою (за рахунок замовника). В Києві - віддам особисто. Якщо якась річ вас зацікавила - пишіть, будь ласка, повідомлення на електронну адресу:  

0 коментарі: